請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
查看: 918|回復: 10

[投訴] jsrpgs.no-ip.org入面的ser主系忘恩負義!

投訴標題 : jsrpgs.no-ip.org入面的ser主系忘恩負義!
遊戲名稱 : pwd123
投訴種類 : jsrpgs.no-ip.org加佢地個ser主
投訴對象 : jsrpgs.no-ip.org入面的ser(RC叫做肥肚,真名叫左郭家軒)
事發地點 : jsrpgs.no-ip.org
事發時間 : 19-11-13
投訴原因 :我一入個ser就比d op狂殺
投訴証據 : 我好辛苦令到佢唔殺我,因為我教左佢好多野,例如一d指令加點樣令個ser無甘lag等等,但之後,佢識曬就又開始狂殺我,殺左個幾鐘之後,我都覺得煩啦,佢又覺得悶啦,就馬上ban撚左我,你地話啦,佢甘做系咪忘恩負義先?

評分

參與人數 6(舊)威望 +5 金錢 +7 收起 理由
hihi1030 + 1 + 1 其實......
Alez + 1 網絡起底,為犯法也.
littleking123 + 1 我不能接受 垃圾POST
skiya + 2 + 4 支持理性者。I support the one who dare t.
bennycraft + 1 支持pwd
DrZhark + 1 你知唔知咩意思"証據"嫁?

查看全部評分

>我預左比人警告 <

你知唔知証據咩意思呀? , 打d 字就叫証據 ?

呢件事被我感覺上好似好難有証據  發表於 2013-11-25 12:18
回復 支持 反對

DrZhark 發表於 2013-11-19 18:30
>我預左比人警告 <

知唔知咩叫文字證據架?

講呢&#21874;.  發表於 2013-11-28 20:29
回復 支持 反對

pwd123 發表於 2013-11-19 18:39
知唔知咩叫文字證據架?

咁如果你話你老豆係梁振英 , 有冇人信你

Cap 圖證明jsrpgs.no-ip.org 既Ser主 ban 左你 , 同埋d 小學雞殺死你
你連圖都懶得影?

我唔理個Server 幾仆街都好 , Cap 圖作證明得唔得?
回復 支持 反對

你自己M人野就係到煩人
仲要出外掛.FLY MODE 防跌 飛到100格掉落黎都唔死
又要係到吵 唔BAN你就係傻仔啦

唔知邊個玩個ser唔夠3日就齊rpg,重要op即出就即有?你有甘多礦?你話我偷你野,你d野多得唔正常,個ser開左幾日,你就有成箱的rpg,重有一部分系有十幾把,你話我用掛,甘你呢d叫咩?  發表於 2013-11-19 19:39
回復 支持 反對

你好,我係SER主<jsrpgs.no-ip.org>既SER主
第1,你投訴我D咩?
第2,有人投訴你用FLYMOD令到你不死,所以我用擊飛你超過100格高,睇你掉返落尼死唔死,結果你係唔死既,所以我有足夠證據證明你用FLYMOD,所以我先BAN你!
第3,就算你點幫我都好,你殺左一個人,而個法官係你幫過佢既,咁係唔係唔洗捉你去坐監先?
第4,爆人真名,好小學雞

系啦,我反對你個第4點,你話爆真名就小學雞,甘睇來系你一生堶掖ㄕ釵n多小學雞,例如你阿爸阿媽......  發表於 2013-11-19 19:51
同埋你個ser咩都無防到,甘話用mod就要ban,甘睇來你個ser d人都要比你ban曬,重有,你單個自動開ser器,咩都幫你搞掂曬,你就開到ser,但系你自己本身系咩都唔識,你有開ser的資格咩?你比個玩家都勁過你,真失敗!  發表於 2013-11-19 19:44
我真系笑左,你睇想你果件rpg系咩啦,自己出左又唔記地,你件野狂回血加立即補滿血,你叫人點死?同埋你話百幾格,有無甘多先?有架話就證明你d裝真有問題,百幾格=秒殺,換左把野咪玩曬?甘換唔到的玩家咪好慘!  發表於 2013-11-19 19:36
回復 支持 反對

我支持理性者。I support the one who dare to protest...
老實講,個server d op真係好有問題。

你因在SPAWN點殺人,叫極唔改,因此JAIL3小時,所以針對我尼講?  發表於 2013-11-19 19:05
回復 支持 反對

第一,唔該你打好你D字先,殘體字好難睇明你想表達D咩]
第二,我唔識搞關於SER既問題就唔可以開SER?我開SER只係完成自已既願望,無必要比你D唔用腦既人批評,你講到自己成個神咁樣,你自己開SER比我入尼睇下好唔好?
第三,我用尼擊飛你既RPG道具,係只有管理員先擁有,我又唔該你講依句野之前真係要諗清楚"百幾格=秒殺,換左把野咪玩曬?甘換唔到的玩家咪好慘!"
第四,唔該你唔好再公開我個人性名,否則你會有可能觸犯香港法例
以香港為例,盜取或竄改機密資料並加以利用、或者對目標電腦或網絡進行惡意性破壞,網絡釣魚、散播不實言論、散播垃圾郵件也屬於網絡犯罪,近年有人利用互聯網對目標人物進行性侵犯亦屬網絡犯罪。而起底及網絡欺凌等行為會視乎目的、情況、嚴重性及影響程度才能斷定是否為網絡犯罪︰

搜索他人未有公開的個人資料有可能侵犯了個人私穩、那麼便屬於網絡犯罪,然而搜索他人未經許可但公開的個人資料、如姓名、住址或年齡等,未必能視之為網絡犯罪,還要視乎其動機、後續動作才能決定

一眾網民對同一目標進行口誅筆伐,必須視乎此網絡欺凌對目標人物造成什麼影響,對其在精神上、名譽上甚至是物質上的有多大影響,如果僅是普通的網上罵戰,就未必能夠將之定義為網絡犯罪
公開他人的個人資料或私穩、散播網絡謠言以損害他人聲譽、威脅他人生命安全或在現實世界跟蹤及騷擾他人,甚至發起聲討等,都屬於網絡犯罪。

為左你自己既將來著想,收手啦,心智未成熟既小學雞

唔好同我講facebook系用來比人睇完就話人地犯罪,甘好好玩咩?  發表於 2013-11-19 20:07
甘就唔該你唔好將你的facebook連埋落rc到啦,傻仔!  發表於 2013-11-19 20:06
回復 支持 反對

qaz13570 發表於 2013-11-19 20:02
第一,唔該你打好你D字先,殘體字好難睇明你想表達D咩]
第二,我唔識搞關於SER既問題就唔可以開SER?我開SER只 ...

我何來有連接FB呀?

自己睇下,不加解釋!  發表於 2013-11-19 20:52
回復 支持 反對

我們永遠懷念你......  發表於 2013-11-19 20:49
年輕人,你系得架!但英年早逝......  發表於 2013-11-19 20:48
3日就72小時啦,真難為你啦,為左個ser而喪生  發表於 2013-11-19 20:47
你唔好講d唔真的野出來啦,大話精!3日時間啊,整到甘多野?24小時玩就得  發表於 2013-11-19 20:47
回復 支持 反對

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文