請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
查看: 3282|回復: 90

入來討論關於 "夢"

關閉 [複製鏈接]

我呢排對 "夢" 呢樣野感到興趣

我想問下大家

你地平時發夢 , 有冇試過無啦啦跌左落街/無底洞 ? 甚至最後醒左?
我啱啱問左好多人 , 個個都話有時

仲有一樣野 , 我有時發夢 , 無啦啦個頭腦受到極大既沖擊力(下半身有少少) ,

之後覺得成個人好辛苦 而且心跳都好似有"加快"
有冇人知道點解?
或者你地有冇試過 ?

最可怕既一次 , 我無啦啦去左迷宮 , 之後既到女鬼... 聽聞係話同心理有關

如果大家琴日發左個好奇怪/有趣等既夢 , 有興趣可以入黎分享下

如果你發係既 , 只係一個普通既夢 , 就會好快唔記得
如果你發比較特別d既 , 令人深刻既 , 可能真係會記得返

控夢

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

有無人知發同一個夢代表咩?

求解夢
(Herobrine)  前世姻緣

個夢内容係 係在我屋企出現左幾隻K型卡通人物
然後D卡通人物跳跳下突然走左出屋
去左升降機到
根住完左==
kai201112  你跟幾隻K型卡通人物有前世姻緣......哈哈.....

sm x_x

[/quote]
[quote]monkeytam  我只能解說...這可能跟你的思想有關係ww

sm思想 x.x ((我唔要做m呀>.<

白羽兔紙  卡通人物,表示你的童年,K型卡通人物應該代表你於童年時期有些扭曲;跳躍,意味著你的人際關係上出現毛病;升降機,反映你的內在心靈跌宕不安。
專業!!

卡通人物,表示你的童年,K型卡通人物應該代表你於童年時期有些扭曲;跳躍,意味著你的人際關係上出現毛病;升降機,反映你的內在心靈跌宕不安。  發表於 2013-11-2 22:14
我只能解說...這可能跟你的思想有關係ww  發表於 2013-10-29 20:05
其實無論你發好夢或惡夢都代表訓得不好  發表於 2013-10-28 16:57
你跟幾隻K型卡通人物有前世姻緣......哈哈.....  發表於 2013-10-27 19:35
前世姻緣  發表於 2013-10-27 10:34
回復 支持 反對

我諗應該係你訓前做左好多野,突然好累,想訓教,之後因為工作壓力大
之後就無啦啦扑左落街,我自已都試過,差D跌左落床
我真係好想知道呢個真相!!呢度講得好清楚:http://www.360doc.com/content/11/0429/18/6318008_113218758.shtml

希望會有專家黎 XDD  發表於 2013-10-27 00:12
回復 支持 反對

細細個發好多次一個夢

關於世界未日,所有樓爆曬

大概3-4歲

lochunwa  你最近有冇發過好恐怖既夢 ==?

冇,全部5記得,但我可以控製個夢

DrZhark 發陣你有咩感覺

好真實,個feel到到依個仲記得

*理 (好似系  發表於 2013-10-27 07:49
心堮懼。  發表於 2013-10-27 07:49
你最近有冇發過好恐怖既夢 ==?  發表於 2013-10-27 00:31
&#22000;陣你有咩感覺  發表於 2013-10-27 00:18
回復 支持 反對

反而我近幾個月的預言夢 / 既視感變多了
難道是因為其他世界線的影響嗎 (誤

這是命運石之門的選擇嗎!!  發表於 2013-10-28 20:19
Camper出沒注意!!!!  發表於 2013-10-27 19:37
夢的超自然詮釋 有認為發夢是因為人入睡後靈魂離開軀體,穿越時空,因而有人在現實中會驚覺在夢中曾經見過、經歷過的事情或事物,稱為既視感。 *聽講"既視感"變多時...第二人格會出現... (來源:屍體派對 -   發表於 2013-10-27 01:52
回復 支持 反對

夢其實好正常 。
唔發夢/發太多夢代表精神質素差。
回復 支持 反對

小學發過同一個夢兩次

夢見海嘨D水卷到我地學校
我拖著一個同學在走廊上狂奔←_←

男仔?  發表於 2013-10-27 22:14
女同學嗎??  發表於 2013-10-27 20:23
感覺爽嗎? ~~  發表於 2013-10-27 00:20
回復 支持 反對

我試過幾次都係有離心力,沖擊力的夢.......
一次是[反白]夢見小時的自己在大雨中,沒有傘,地面十分滑,努力追著姐姐跑
但姐姐愈跑愈跑,我最後在一個非常高(長)的樓梯跌了落去
(一直有超現實的離心力,)
在看著自己的頭要直撞到地面時,我拚命閉上眼
發現撞到地上是軟軟的,原來我回到現實
[END]

第二次是[反白]夢見自己是異世界的人
我的民族是有著鮮艷各色的髮色,以及我們的”道路”是以在空中向平面流動的水流
我們像是滑冰般以極高速不斷滑行穿梭,最後我一次不小心,跌了出水流外
(離心力時間)
幸好這次跌進大水潭,我還可以在冰涼的清水中游水(很愉快,在夢中就可以隨便游)

〔END〕而比較有趣的,跟樓上某樓發的差不多,都是發世界未日的故事
〔反白〕在夢的畫面,一開始我在尖沙咀碼頭(建築與現實不符)漫天是怪異的橙紅(像黃昏)
有不少地方被燒毀了,有一些灰燼吹過,附近有著彷西方中古的街燈(沒亮),而街上的人都死氣沉沉,有些還倒了在地
前方通往碼頭的路已被警方封鎖線封了,碼頭被爆毀得好嚴重,鋼筋建築物內部 什麼的都能看得一清二楚
而我自己則在奔跑著,向著碼頭衝著
封鎖線旁有警察,但即使我衝過封鎖線時,他都沒什麼太大阻止,後來。。。我忘了呀
〔END〕
以及一個跟貓的愛情故事
= = = = = == = = = = =
有些人說,會發有”跌落去”的可怕夢,主要原因是你的現實精神壓力大所致
沖擊力跟離心力。。。(我不會說我以為是同一樣事情來的)(掩臉)我在以上頭兩個夢中,都有你所是的狀態

我係受到 >極大< 沖擊力 =-=  發表於 2013-10-27 00:27
回復 支持 反對

asa021316 發表於 2013-10-27 00:24
我試過幾次都係有離心力,沖擊力的夢.......
一次是[反白]夢見小時的自己在大雨中,沒有傘,地面十分滑,努力追 ...

如果係受到精神壓力所致 ,
咁我...平時咪好大壓力 ? 但我唔覺...

可能我已經慣左呢種壓力?....

不知道呢。。。解夢在此 http://www.zgjm.org/  發表於 2013-10-27 00:55
回復 支持 反對

剛剛找到一片報導說現在開發了一個工具可以幫助你發「清醒夢」

http://tech.fanpiece.com/diginews/remee-%E9%9D%A2%E7%BD%A9%E9%AB%94%E9%A9%97-%E5%9C%A8%E5%A4%A2%E4%B8%AD%E6%83%B3%E5%B9%B9%E4%BB%80%E9%BA%BD%E5%B0%B1%E5%B9%B9%E4%BB%80%E9%BA%BD-c1103174.html

如果你可以發「清醒夢」,你又會想在夢中做甚麼 ?

我都想清醒夢....同我鐘意&#22021;人一齊...../_>\  發表於 2013-10-29 18:38
貌似只能夢中知夢……  發表於 2013-10-27 10:51
清醒夢我試過一次....  發表於 2013-10-27 07:24
回復 支持 反對

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文