請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
遊戲帳號代購詳情
樓主: GamePlayEpicHD

[討論] Minecraft 1.6或以上官方應不應再允許有開心板/破解版?

應該要比開心版/ 破解版的玩家玩1.6 ,因為人人都有權享受遊戲樂趣!如果唔比,可見他們的立場與「窮人冇資格玩minecraft 」一句大同小異
回復 支持 反對

MMartin 發表於 2013-7-5 11:11
應該要比開心版/ 破解版的玩家玩1.6 ,因為人人都有權享受遊戲樂趣!如果唔比,可見他們的立場與「窮人冇資 ...

那Mojang沒有權利保護自己的資產嗎?
BTW貧人有錢買電腦嘅咩?
回復 支持 反對

Sunny1121 發表於 2013-7-6 12:48
那Mojang沒有權利保護自己的資產嗎?
BTW貧人有錢買電腦嘅咩?

常日見到有人話「你窮你又有錢買電腦?」,每次見到呢句真係搞到我好想爆粗
我地先唔好講,一個年紀較為細個既人,唔好叫做小朋友啦,叫做人啦下,先唔好講年紀細既人有冇錢去買點呀,去打機呀等等既事
我地講左佢部電腦係邊到黎架先,首先,你部電腦咪又係你父母買比你?又益話係親戚送比你?好啦,你係勁既,你部電腦你自己出錢砌機砌出黎既,又或者係自己出錢買番黎,咁你勁囉,但係d年紀小,唔識砌機又話者係連電腦有咩配件都唔知既人,佢地驚砌機失敗會哂哂佢地辛辛苦苦儲番黎既錢,同埋我諗有好多人部電腦係佢父母買比佢,咁佢有電腦就等於佢有錢去買關於遊戲上既野?有可能你同你父母講話你想買game,你父母會話「ok,冇問題」,但係有D思想上較為守舊啦叫做,佢地會認為花錢係電腦上,或者係遊戲上,最終會變左兩個字:「浪費」,因為佢地相信佢地既子女玩得耐隻game會玩到悶,又會叫佢地買第2隻game,佢地認為咁最終就會種(應該係呢個種掛..)壞子女,令子女想買乜就會叫父母買,搞到哂錢,而且,上一代相信你唔玩呢隻要比錢既game,總會有遊戲係免費,所以有大部份父母會唔比錢子女去買遊戲等唔會係現實中對學業有幫助既野,到最後,其實我覺得每1個人發言前,唔該你可唔可以考慮一下人地既處境,家境狀況等等既因素,唔好將自己去代入人地,可能有人認為我咁講係錯既,一切都係藉口,ok你要認為我打咁多野出黎都係藉口既,我無所謂,因為意見永遠都係主觀既,我相信一定有人覺得我講咁多廢話做咩姐,藉口就藉口啦,其實我都係將自己睇左咁多人發表既野,唔同既帖,將自己心入面所有想講出黎既野,發表出黎姐,我文法可能唔好,錯字多,但希望大家係睇呢篇野既意思,唔係我既錯字
回覆點評:「有d人唔會係自己有錢,會有人要買野果陣先可以問父母拎錢」
咁當然,你冇任何經濟等問題既就應該去買正版,當係支持下隻game既開發啦

當然自己偷偷地買game嫁啦,一定要問父母嫁咩。  發表於 2013-7-6 16:41

評分

參與人數 1(舊)威望 +1 收起 理由
Ngtszwai720a + 1 好帖不能不支持

查看全部評分

回復 支持 反對

king040904 發表於 2013-7-2 17:12
要繼續批准開心版玩,不批准的我就沒法玩了

冇人想你挽
想挽ge咪買正版lol

5好話冇信用卡ㄚ--http://forum.minecraft-hk.com/thread-17355-1-1.html

回復 支持 反對

HonorKnight 發表於 2013-7-6 16:35
常日見到有人話「你窮你又有錢買電腦?」,每次見到呢句真係搞到我好想爆粗
我地先唔好講,一個年紀較為細個 ...

睇左咁耐 我可以用1句黎回覆你
無錢咪唔好玩囉
又無人拎住枝槍指住你個頭一定要你玩先得
你無錢咪唔好玩囉
點解一定要玩呢
依家即使係小學 D父母都會比零用錢
我依家form 2都仲係只比飯錢 一個月800
咁咪又係我自己辛辛苦苦草200蚊出黎買?
小學既又唔洗出飯錢
咁D錢去邊?咪又係放左係垃圾C$O果堆onnine game度?
成百蚊枝槍都會買 仲要買左十幾把
依家minecraft區區200幾
同我講無錢?傻的嗎?
用開心版我自己覺得無乜所謂
反正我自己覺得我買左正版係值得既(入到外國正版ser)
但唔該 用開心版既唔好咁自大
以為用開心版係一件正常 合理既事得唔得
我認 我的確有用過盜版
但至少唔會大大聲同人講 我無錢所以用盜版
依家呢個post自己爬文上去睇
請問到底有幾多人係話無錢而唔買正版?
仲有人天真到以為無左開心版係mojang損失
真係笑左 到底有無腦架 有腦又有無用架 係咪壞左架
開心版你付出過咩呀 mojang有咩利益呀
無左開心版佢有咩損失呀
無左人流呢樣野的確係
不過只局限於香港/台灣/大陸server
人地美國果D大型正版ser咪一樣有幾千人玩
你以為全世界都用開心版呀?
回點評
1個月得400又少左D...
一個星期5日番學 1個月大約4星期 即係20日
400/20=20
一日得20蚊用 連m記21蚊餐都買唔到...

我食飯大慨13~18一餐 唔夠錢就剩食包($6 3個 超正) 唔係個個都有錢食M記  發表於 2013-7-7 12:20
一個月計埋飯錢有800真多 我計埋飯錢一個月400都冇 要很有技巧地去用 不然半個月沒飯食... 然後我借了朋友錢買 花了一點時間還  發表於 2013-7-6 21:45
回復 支持 反對

我個人是不支持官方不應再允許開心板/破解版
有好多仲冇玩過Minecarft的人 想試吓玩 假如官方真的不再允許開心板/破解版
試玩者咪要用真錢去買一個5知好不好玩的game 不好玩就浪費金錢

咁咪試玩1.5.2LO,  發表於 2013-7-14 20:57
試玩版=\=破解 試玩版係官網有免費既demo比你玩  發表於 2013-7-7 11:53
回復 支持 反對

Mojang 係澳洲出左pre-paid cards, 可以係澳洲7-11度買 (十分方便
希望可以係hk推出,小學雞就沒藉口話冇信用卡...
Source: minecraft facebook page
回復 支持 反對

我覺得官方應該再允許開心板/破解版,因為冇乜人會未試玩就買隻game。個D話人地玩盜版o既正版玩家,你地諗下,難道你地冇玩過破解版遊戲咩?同埋有D人可能經濟冇咁好,所以先玩開心版。其實我5明"有錢買電腦冇錢買minecraft??"呢條問題

咁咪玩1.5.2LO  發表於 2013-7-14 20:58
回復 支持 反對

mou2134 發表於 2013-7-6 21:13
睇左咁耐 我可以用1句黎回覆你
無錢咪唔好玩囉
又無人拎住枝槍指住你個頭一定要你玩先得

好啦,你話你睇左咁耐,我都要睇哂你既回覆先再講野,首先,我既話題係圍繞係有人話「窮你又有錢買電腦」同埋小學生或其他年紀小既人錢從何來,你要知道,並唔係每個人都有飯錢或零用,可能我每個月有既同你差唔多,或者係更小,但我地唔係睇自己,有一D玩minecraft既人係小學生等或差唔多年紀既人,大部份既父母都會為呢個年紀既小朋友安排好哂一切,但求唔好令佢地養成先學洗錢後學錢,令佢地早午晚三餐冇任何問題,錢就1個星期10蚊,用唔用由佢地,但係佢地年紀仲細,邊會好似你地話忍得住零食呢樣野?就算係中學生呀,都未必忍到口啦,講忍1個字係好易,做就難,仲有,minecraft既購買方式係信用卡,佢地冇,而你地可能話佢冇信用卡咪代購囉,你地先唔好得把口,小學生應該冇代購等經驗,令佢地對代購冇信心,怕會失敗,哂錢之餘又要怕比父母打之類,同埋你話d小學生將d錢放哂去c$o等game去買點,槍等,你肯定?我見呢家d小學生唔玩c$o, 得番小部份小學生同中學既老玩家,老玩家一早有佢地既「愛槍」係手,所以繼續玩,而新玩家點解會玩?因c$o出名同某d人叫佢玩,但佢地唔知c$o點解出名,出名d乜,佢地只知c$o係多人認識既槍game, 加埋c$o又要買槍先勁,(你唔好同我講只要勁,唔買槍都可以用基本槍靠技術殺人,如果你真係咁講,我只可以答你「你做到先講出黎啦..」其實真係唔好人講你又講,諗清楚人地既真實需要,有d人真係會拎哂d錢去買點,但我諗好小人會咁,可以係我諗得太好,但係你話「無錢咪唔好玩」,你係咪真係係買正版既時候買埋份優越感同講呢d野既權利?點解你會買隻game, 因為佢好玩同有吸引力嘛,d人點解講咁多野?因為minecraft吸引住佢地令佢地想繼續玩連機等,你地話冇左開心版就會冇左大部份小學雞,但其實你地可唔可以唔好將小學雞呢個責任推落開心版用家到,你知呢家d小學雞幾有米呀。好啦,我就唔再講啦,因為手機打好慢同煩,最後都係果句,認同,唔認同,自己諗
回復 支持 反對

birmingham 發表於 2013-7-7 12:18
Mojang 係澳洲出左pre-paid cards, 可以係澳洲7-11度買 (十分方便
希望可以係hk推出,小學雞就沒藉口話冇信 ...

聽聞遲d會出,同可以唔用小學雞呢個字眼叫哂全部人,有d人真係唔係藉口,同對代購冇信心
回復 支持 反對

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文