請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
Steam 遊戲代購服務
查看: 8057|回復: 60

kmcserver|卅生存卅|卅插件卅|卅任務卅|卅無白名卅|

關閉 [複製鏈接]
發佈伺服器
伺服器名稱: kmcserver
有效狀態: 測試中
最大在線人數: 60
架設地區: 香港
伺服器類型: Personal Computer @ Home
支持版本: -
伺服器軟件: Bukkit
白名單: 不啟用
正版認證: -
伺服器社群: RC:26209470
IP地址或網址: kmcserver.no-ip.org

∼歡迎來到kmcserver∼‵
先看看規則把=]
           禁止殺人(如犯jail5分鐘)
           禁止在"其他人的建築物附近放溶岩"(如犯jail60分鐘)
                                            禁止洗頻/罵粗話(如犯禁言5分鐘) 
                                            禁止放置TNT。
                            教學:
        1:打/sethome能製造家,以後打/home便能回去你所sethome的地點。(此指令普通玩家等以上人能用)
                                   2:打/econ便能看到自己的錢有多少。
                                   3:打/balancetop能看到金錢數量排名
              4:打/warp <warp>便能到達該地區  (在<warp>中的東西可以在/warp list中看到)
         6:第一次登入請輸入:/register <pw> <pw>第二次時只用/login <pw>
pw自由設定 要記得
                                 7 ::::鎖門/鎖箱:
                                         鎖門方法= 在門上面的方塊放一個木牌  要打[private]  之後就OK  如果要鎖箱仲簡單  放個木牌係個箱到就得(唔係個箱上面)
圖片:
spawnpoint(再次更新)(此次SPAWNPOINT 為城堡)(更新日其--2013-6-1)  感謝建築師seer9887

唔怕無經驗
最怕無耐性HAHA

遊樂地區(?

來一場轟轟烈烈的雪戰吧!

這是生命之樹嗎...?!

齊齊看煙花=]

食物街

生存區

釣魚台=]

其實仲有好多圖無發出泥
我太懶
不過希望大家泥玩下啦=]
活動以下:
雪戰
足球
籃球
跑酷
pvp

活動不定期開放=]

無白名,想入就入。
同埋我個SER欠缺OP
呢個SER大部份既野都係我起
希望有番幾個OP幫下我手
等我個SER變得更好=]
得力OP如下:
Clown_hiho
Chicken<---已退出
sorjaiikam

現時的op列表:
clown_hiho
sorjaiikam
imsiubobo030
ken147<--me

招攬op丫>_<

多謝大家- -

更新:任務系統
輸入/warp mission

本人內心想說的話:
我自問我無成日亂玩人,
但係我唔明白
點解我每次比OP人
佢地都會亂搞我個SER(唔係全部)
其實我真係唔明白,你地係唔係咁憎我個SER姐?
係唔係要搞到我個SER無左,無人玩,個個癲晒你地先開心?
GOLDBOO1
MARCO810
呢兩個人
一個就係到玩亂派錢
一個就係到玩指令方塊
亂派錢果個
派完閃人唔玩呢個SER
玩指令方塊果個
仲理直氣壯咁同我講
我測試炸嘛

唔好講笑啦  測試要玩殺人?
用指令方塊+連續機關  指令方塊入面打/kill @a
哇你呢個測試真係造就左好多人類
你簡直為人民服務
我係咪要咁講

其他op就唔講

講玩家
其實我個ser最想要係一個識得體諒我地班op既玩家
唔係我地一做錯馬上就爆罵我地
好似john咁
我之前想拎番把劍
但係佢死都唔比
放係終界箱入面
我又唔係拎左唔比番原材料你
果把劍我要改小小野姐
拎左會死?
咁我咪只好入佢個帳拎佢把劍囉
ok我認我咁做係唔岩
咁你都唔洗狂咁針對我
郁d就話我b i t c h
話我fucker
講真我已經忍左你好耐 比左n次機會你
你又唔理  照罵。

其實我唔係想講你地點樣差法
but我want你know其實玩ser唔係咁玩架
比左op唔代表比你地權力去害呢個ser
如果個個都係咁
咁個ser既op最後可能得番ser主一個
其實呢個ser 既op已經唔算多
所以我就一直係咁搵
平時大部份時間唔係我打理
就係sorjaiikam幫下手
其他op就無理過既
講真我個ser唔係要一o的咁既玩家
我要既係一個正正常常唔會搞事既玩家。
如果上面有任何一句唔認同
我馬上del左佢。

評分

參與人數 7(舊)威望 +3 金錢 +11 收起 理由
kelvinjohn98 + 1 好帖不能不支持
don1350 + 2 好帖不能不支持,好正:P
tonymak + 1 + 3 好帖不能不支持
hkslender + 1 好帖不能不支持
chh1211 + 2 好帖不能不支持
winocheng + 1 + 1 好帖不能不支持
吉村金囝 + 1 + 1 好帖不能不支持

查看全部評分

can give me op?
me is ken123
回復 支持 反對

5L5 發表於 2013-5-17 19:41
can give me op?
me is ken123

如果想做OP
請講明你想幫我個ser
請唔好就咁講一句:我想做op
因為之前出現左一個op叫marco810
佢係一個人推介比我比佢做op
但結果
呢個人以"測試"理由去正到我地個ser差dx左
佢用指令方塊+連續紅石機關令我地係咁死亡率指令方塊的指令:/kill @a
我為左以上既事唔會再發生
所以如果要成為OP
要講原因
仲有會幫我地d咩
識唔識用指令
有冇做op既經驗
回復 支持 反對

個ser幾好玩 又有好多好正既劍冇野做既朋友入泥玩下玩la
我game名yausum ~
回復 支持 反對

name:juddy4134
想申請做op
仲有會幫我地d咩:起野(最好有木斧插件la,XDD),少少紅石(其實都係識少少)+管理玩家
原因:睇見依家好少ser玩,見到依個ser都ok,就惗住長玩+申請做op
識唔識用指令:識,睇下你個ser有d咩指令
有冇做op既經驗:絕對有,係好多ser都做過op
回復 支持 反對

呢+多左好多任務 d野又正 個ser幾好~
回復 支持 反對

推POST,好SER不能不推,大家快D入泥挽啦:)
回復 支持 反對

我係呢個server入面既op(gdragon)
server會係未來增加多一些活動
如server還有一些做不好的地方
請與op講
請支持kmcserver~
回復 支持 反對

NAME:chaoya
我想做OP(其實已在KMC SER玩了好幾十日):想做OP的原因:我平時看見D 玩家叫OP幫忙,但OP們都有野做,我想在玩家叫OP的時幫他們,如我是來破壞SER的可以BAN我IP,等我不能再來KMC這好如些玩的SER!!!我曾做過OP,紅石支援等等.會不少指令(不過也要睇下有咩指令)......

評分

參與人數 1(舊)威望 +1 金錢 +1 收起 理由
ken147 + 1 + 1 sorry無op位啦 但係多謝你支持我個ser

查看全部評分

回復 支持 反對

唔好意思..因為op名額都滿左 所以你做唔到op,真係唔好意思
我係g dragon 我都知你成日上黎呢個kmcserver,無乜破壞過野
但係真係唔好意思,op位真係滿左

評分

參與人數 1(舊)威望 +1 金錢 +2 收起 理由
rsdtdt + 1 + 2 那你們要多些幫助玩家哦~.^

查看全部評分

回復 支持 反對

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文