請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
查看: 338|回復: 7

[遊戲設置] 新手有野問

10金錢
我係用開心版的...
我想問下 有個係快速整理背包同倉庫的程式ge
但是我在.minecraft里無一個叫mods個資料夾wo
甘應該點整好呢
而材質包又係點整好
有無大大可以教下我

mods file可以自己加洛去

回復

mods個資料夾自己+下去
而材質包在.minecraft的texturepacks
用個材質包要係minecraft裹的選項中
回復

要modloader先會自動出mods file
整理背包mod要forge先用到
回復

angel_fallen 發表於 2013-4-16 18:26
要modloader先會自動出mods file
整理背包mod要forge先用到

可以教我怎麼整嗎
這裡好像沒有影片教整...
回復

junotsoi 發表於 2013-4-17 02:34
可以教我怎麼整嗎
這裡好像沒有影片教整...

0.5.裝mod時不要開住minecraft
1.你下載最新版本既Forge(如果你係玩緊1.5.1)
2.放哂Forge既file入去minecraft.jar
2.5.如果想裝埋其他mod一定要delete左META-INF(雖然forge入面係有一個META-INF)
3.開minecraft load一次~自然會有mods file
4.放個Iventory tweaks入去

Texture Packs
1.去設置
2.材質包
3.打開材料包File(係.minecraft入面的)
4.放你既texture pack入去
回復

mods個資料夾自己整上去噶
材質包係.minecraft的texturepacks
回復

1.用WINRAR開BIN入面個MINECRAFT.JAR
2.再將你個快速整理背包既模組解壓再丟落去
3.DEL META-INF
至於材質包就直接丟落texturepacks度(唔洗解壓)
回復

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文