請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
查看: 3669|回復: 4

[生存] 農場同生怪箱(名字不知道

1金錢

第一次開地圖之後
係出生點附近掘到兩個寶箱同一個著火既生怪箱
寶箱係咪唔可以拎走OR破壞?
PS:寶箱我試過打唔爆,BUG?

搵資料嗰陣係YOUTUBE見有人用生怪箱整自動打怪收材料既怪物塔(結果我一打落去就冇咗
同自動收割既農場

我想知道工作原理同做法
THX~

最佳答案

查看完整內容

寶箱其實都係普通既chest黎 可以打爆拎走 你講既生怪箱應該叫"monster spawner" spawner要用升級左既pickaxe打爆先可以拎走 or用TMI 自動收割農場要用到piston youtube應該有唔少教學 其實如果你想整刷怪塔唔一定要spawner 你可以係半空起一間房 入面唔好有光 之後就會spawn怪 係間房下面整個洞 等d怪跌死

寶箱其實都係普通既chest黎
可以打爆拎走
你講既生怪箱應該叫"monster spawner"

spawner要用升級左既pickaxe打爆先可以拎走
or用TMI
自動收割農場要用到piston youtube應該有唔少教學

其實如果你想整刷怪塔唔一定要spawner
你可以係半空起一間房
入面唔好有光
之後就會spawn怪
係間房下面整個洞
等d怪跌死
回復

不如比圖我地睇下........
回復

寶箱叫CHEST 生怪箱叫MOSTER SPAWNER 生怪箱係令唔到 要用TOO MANY ITEM 先有 工作原理同做法要
用紅石 有d複雜好難講 要自己鑕研OR睇片 ps寶箱 其實用來放野 合成法

回復

第一: 果d叫dungeon...d寶箱可以任你用...
第二: 個monster spawner"好似"要用pickaxe掘佢先得...
第三: 自動收割農場...
如果要全部農作物都自動收割再播種...請安裝mod
如果淨係要自動收割...
用redstone連piston"推"d農作物出黎...再汁...
詳細請自行參詳...得閒會詳細答你既
回復

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community |簡體中文